Spring til indhold

Quizzer i undervisningen

På denne side kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med at benytte quizzer i din undervisning.

Quizzer i undervisningen

På denne side kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med at benytte quizzer i din undervisning.

En af de allerbedste måder at aktivere de studerende på er at få dem til at kaste sig ud i quizzer, afstemninger eller tests. Disse kan både være formelle og uformelle. En quiz kan bruges som icebreaker, og skabe lidt stemning på et nyt modul eller som en sjov start på et nyt semester. En quiz kan også bruges til at give dig som underviser et indblik i de studerendes faglige progression, og om der er noget, du som underviser bør undervise ekstra meget i.

I CDUL anbefaler vi læringsteknologier, der giver dig mulighed for at lave quizzer, afstemninger, test og mange andre engagerende og inddragende aktiviteter, hvor du kan aktivere studerende. Her findes blandt andet Moodles quiz-funktion, der giver dig mange forskellige muligheder for at lave quizzer. Microsoft Forms er en del af Office 365, og her kan du let oprette spørgsmål, tests og quizzer. Aktiviteter du laver i Forms kan let deles med de studerende direkte i Teams eller i et kursusrum i Moodle. Der er med andre ord rig mulighed for at aktivere de studerende både før, under og efter din undervisning.  

Har du lyst til at vide mere om Moodle og Microsoft Forms og hvordan du kommer i gang med at anvende disse læringsteknologier til blandt andet at oprette quizzer, afstemninger og test, kan du læse mere på vores sider om læringsteknologier.

DERFOR ER QUIZZER EN GOD IDE I UNDERVISNINGEN

Du skal acceptere følgende cookiekategorier for at kunne se indholdet: Marketing

DERFOR ER QUIZZER EN GOD IDE I UNDERVISNINGEN

Vil du gerne læse mere om, hvordan du kan aktivere dine studerende i undervisningen?

Læs også:

Sådan bruger du peer-feedback i undervisningenSådan planlægger du aktiviteter med studenterproducerede videoer