Spring til indhold

OneNote

På denne side kan du blive klogere på brugen af Microsoft OneNote som læringsteknologi.

OneNote

På denne side kan du blive klogere på brugen af Microsoft OneNote som læringsteknologi.

Hvad er OneNote?

OneNote er din digitale notesbog. Et sted, hvor du både kan skrible dine tilfældige tanker ned eller systematisk holde styr på dine noter. Eller måske begge dele?

Pædagogiske og didaktiske fordele

OneNote kan bruges både til privat brug og deles med andre. Det vil sige, at du kan have din egen private notesbog, en notesbog med dine samarbejdspartnere samt en notesbog delt med dine studerende. OneNote er desuden en god teknologi til dit portefolie-arbejde. Hvad enten du har en privat portefolie eller har brug for et redskab til at arbejde med de studerendes portefolier, er OneNote et godt sted at starte.

OneNote er et godt redskab til at skabe læringsportefolier med dine studerende. Ved at benytte OneNotes ”Klassenotesbog”-funktion får hver enkelt studerende kun adgang til sin egen portfolie og de fællessider som du væger at oprette, mens du som underviser får adgang til alle de studerendes notesbøger. Dette kan være en fordel, hvis du skal være inde i deres læringsprocesser og opgaveløsninger.

Du kan læse mere om at arbejde med læringsportefolier her.

OneNote kan desuden benyttes i et gruppesamarbejde, hvor en notesbog kan være det primære værktøj til at holde styr på projektprocessen. De studerende kan lave fælles noter i forelæsningerne, tage referater ved gruppemøder eller dele pdf-materiale, der synes relevant.

Ydermere kan OneNote benyttes som en almindelig (digital) notesbog til dine noter alene. Du kan benytte OneNote på de fleste devices og derved er det et meget agilt værktøj, som kan hjælpe dig lige på det tidspunkt hvor de geniale tanker slår ned, og du har brug for at dokumentere det. Derefter kan arkivere dine noter i et filsystem som du selv bestemmer hvordan skal se ud, og du kan dele dine notesbøger med andre, hvis det skulle være relevant for dig.

OneNote er et ganske fleksibelt program og kan benyttes på en del forskellige måder, så det er kun din egen fantasi og den tekniske formåen, der sætter grænserne.

Bemærk venligst, at OneNote kan have forskellige udseender alt efter hvilken udgave du benytter. Funktionerne og fordelene er dog de samme, og det påvirker ikke det indhold, du putter ind i din notesbog – det er det samme uanset hvilken udgave du bruger.

Vejledning

Har du brug for yderligere rådgivning for at komme i gang, eller er du nysgerrig på at høre flere ideer til, hvordan OneNote kan understøtte dine ønsker, er du altid velkommen til at kontakte CDUL på mail cdul@iaspbl.aau.dk

ADGANG

Microsoft Forms er en del af Office365 pakken. Ønsker du adgang til Office 365, kan du finde information til at tilgå det her.

GDPR

Microsoft Forms er en del af Office365 pakken.  Office 365 anvendes på AAU efter aftale med Kontraktenheden. Du kan derfor trygt anvende Office 365 i undervisningssituationer.