Spring til indhold

Camtasia

På denne side kan du blive klogere på Camtasia som læringsteknologi.

Camtasia

På denne side kan du blive klogere på Camtasia som læringsteknologi.

HVAD ER CAMTASIA? 

Camtasia er et videoredigeringsprogram, der kan hjælpe dig med at redigere dine videoer. Programmet byder på lidt mere avancerede funktioner, end man finder i fx Panopto, og derfor er det godt, hvis du kender en smule til at redigere videoer, før du går i gang med Camtasia. 

PÆDAGOGISKE OG DIDAKTISKE FORDELE

Camtasia og generel videoredigering kan bruges af dig, der vil arbejde med flipped learning. Du kan lave skærmoptagelser eller almindelige kameraoptagelser og redigere dem, som du vil. Du kan for eksempel tilføje en speak ind over din skærmoptagelse eller tage lyden fra dine optagelser og arbejde med den separat. Du kan desuden tilføje skrift og andre effekter til din video. På den måde kan du sikre, at videoerne understreger dine pointer. Efterfølgende kan du eksportere din video og lægge den på fx YouTube eller direkte i Moodle. 

INSPIRATION

Camtasia har et rigtig godt katalog af instruktionsvideoer, som du med fordel kan benytte i din redigeringsfase. Har du brug for anden pædagogisk eller didaktisk rådgivning eller inspiration i forhold til Camtasia, er du altid velkommen til at kontakte CDUL

ADGANG

Ønsker du adgang til at benytte Camtasia, har CDUL en række licenser, som du kan låne. Skriv til CDUL på cdul@iaspbl.aau.dk og få instruktioner i, hvordan du kommer i gang. 

GDPR

Camtasia anvendes på AAU med en databehandleraftale. Du kan derfor trygt anvende Camtasia i undervisningssituationer.