Spring til indhold

Office 365

På denne side kan du blive klogere på Office 365 som læringsteknologi.

Office 365

På denne side kan du blive klogere på Office 365 som læringsteknologi.

HVAD ER OFFICE 365? 

Office 365 er en samling af apps, der alle på hver deres måde kan anvendes i undervisningen. Office 365 indeholder blandt andet de gamle kendinge Word, PowerPoint og Excel, men der er også kommet nye apps til – herunder blandt andre Forms, OneNote og Teams. De forskellige apps kan bruges til alt fra samskrivning i realtid til projektarbejde og peer-feedback, udarbejdelse af PowerPoint-præsentationer og afholdelse af eksempelvis vejledningsmøder, hvor studerende eller vejleder kommer langvejs fra.

PÆDAGOGISKE OG DIDAKTISKE FORDELE 

Office 365 er apps til produktion og samarbejde, hvor både undervisere og studerende kan interagere på samme tid. Derfor er mulighederne for, hvordan Office kan bruges i undervisningssammenhæng mange. Som underviser kan du for eksempel inden undervisningen benytte OneNote til udarbejde en fælles notesbog, hvor de studerende løbende noterer tvivlsspørgsmål og refleksioner i forhold til undervisningen og pensum. Disse tvivlsspørgsmål og refleksioner kan du med fordel bruge, når du skal tilrettelægge din undervisning, så du har mulighed for at tage højde for det, der udfordrer de studerende. Et andet eksempel er Forms, der også er en del af Office 365, som kan benyttes i selve undervisningen. Her kan Forms være med til at give de studerende variation i undervisningen eksempelvis ved at indlægge små meningsmålinger eller spørgsmål, som de studerende skal gennemføre. Dermed kan Forms give mulighed for at skabe interaktion og dialog mellem undervisere og studerende.

INSPIRATION 

Har du brug for yderligere rådgivning for at komme i gang, eller er du nysgerrig på at høre flere ideer til, hvordan Office 365 kan understøtte dine ønsker, kan du kontakte CDUL

CDUL afholder også webinarer om brugen af Office 365 i undervisningssituationer. Holde øje med CDUL’s arrangementskalender og tilmeld dig det næste webinar om Office 365. 

ADGANG 

Ønsker du adgang til Office 365, kan du  finde mere information og tilgå det  her

GDPR 

Office 365 anvendes på AAU efter aftale med Kontraktenheden. Du kan derfor trygt anvende Office 365 i undervisningssituationer.

Vejledning

Lær at bruge Office365