Spring til indhold

Planner

På denne side kan du blive klogere på brugen af Microsoft Planner som læringsteknologi.

Planner

På denne side kan du blive klogere på brugen af Microsoft Planner som læringsteknologi.

Hvad er Planner?

Microsoft Planner er en teknologi, der lader dig strukturere og monitorere opgaver til dig selv eller et team. Opgaverne kan beskrives, opdeles i underpunkter, kommenteres, tildeles og markeres som påbegyndte, igangværende eller fuldendte. Dette gør Microsoft Planner meget anvendeligt som et redskab til at holde styr på et projekt eller en opgaveportefolie.

Pædagogiske og didaktiske fordele

Planner er et godt værktøj til at styre projekter og andre processer, der består af mange forskellige opgaver. I Planner kan de forskellige opgaver tildeles de gruppemedlemmer, der skal løse opgaven og selve opgaven kan opdeles, kommenteres og markeres fuldført. Derved kan man som gruppe danne sig et godt overblik over den proces man er i gang med og hvilke områder man måske bør give lidt ekstra opmærksomhed.

Planner kan deles op i forskellige kolonner, der for eksempel kunne tildeles de enkelte gruppemedlemmer, eller inddeles i de forskellige faser, der er i et projektarbejde.

Ved at benytte Planner, har man som gruppe et fælles sted hvor opgaver og aftaler er fastholdt, således at eventuelle tvivlspunkter i gruppearbejdet kan blive genbesøgt og redefineret.

Som underviser kan man benytte Planner til at styre sin undervisningsplanlægning og andre processer. Du kan tilgå Planner på de fleste devices, og derfor kan du nemt tilføje, opdatere eller slette opgaver mens du er på farten. Du kan også benytte Planner i vejledningssituationer, hvor du enten kan få indblik i de studerendes Projektplanner (efter aftale, naturligvis) eller selv kan dele en Planner med de studerende.  

Vejledning

Har du brug for yderligere rådgivning for at komme i gang, eller er du nysgerrig på at høre flere ideer til, hvordan OneNote kan understøtte dine ønsker, er du altid velkommen til at kontakte CDUL på mail cdul@iaspbl.aau.dk

ADGANG

Microsoft Forms er en del af Office365 pakken. Ønsker du adgang til Office 365, kan du finde information til at tilgå det her.

GDPR

Microsoft Forms er en del af Office365 pakken.  Office 365 anvendes på AAU efter aftale med Kontraktenheden. Du kan derfor trygt anvende Office 365 i undervisningssituationer.