Vejledning - projektvejledning

Guides til vejledning af studerende

I denne vejledning får du bl.a. en introduktion til teknologier, der kan erstatte og supplere fysiske vejledermøder med studerende.

Gruppevejledning via videoopkald i eksempelvis Microsoft Teams er en erstatning for, at vejleder og projektgruppe mødes ansigt til ansigt. Denne type online vejledning kan beskrives ved, at de studerende er online og kommunikerer på samme tid med underviser og/eller medstuderende. Kommunikationen foregår således gennem live streaming af video og/eller lyd med øjeblikkelig feedback. Den store fordel ved digital vejledning på denne vis er muligheden for øjeblikkelig feedback og evaluering af de studerendes arbejde.

Din online vejledning kan med fordel suppleres med kontinuerlig skriftlig vejledning gennem f.eks. e-mails eller diskussionstråde, der er tekstbaseret. Styrken ved skriftlig digital vejledning er tiden til refleksion og diskussion af komplekse emner, men også fleksibiliteten for både dig og dine studerende.

Følgende digitale værktøjer kan benyttes til vejledermøde eller i anden sitiation, hvor du som vejleder har brug for at vejelde dine studerende. 

Microsoft Teams 

Microsoft Teams er en kommunikations- og samarbejdsplatform, der kombinerer videomøder, chat, fildeling og projektstyringsværktøjer. Platformen er velegnet som erstatning for fysiske møder.

Endvidere kan platformen understøtte de studerendes projektarbejde og lette vejledningsarbejdet ved at samle mulighederne for online møder, skærmdeling, kommunikation og fildeling med de studerende.

Har du brug for yderligere vejledning til Microsoft Teams? Så kan du læse mere om dette digitale værktøj her eller læse yderligere vejledning længere nede på siden. 

Word Online

Word Online understøtter den skriftlige kommunikation med de studerende. Det giver mulighed for samtidig redigering af dokumenter i realtid.

Nedenfor kan du finde vejledninger til brugen af ovenstående platforme, samt links til teknisk vejledning.

IKKE SUPPORTEREDE VÆRTØJER (ANBEFALES TIL DEN ERFARNE BRUGER AF VÆRKTØJET)

Fandt du ikke svar?

Du er altid velkommen til at kontakte os:

 cdul@aau.dk
 

Ved tekniske spørgsmål henvises til: ITS support