Guides til studerende

Digitalt understøttet projektarbejde

Et godt projektarbejde afhænger af, at man i gruppen har mulighed for at diskutere detaljerne grundigt med hinanden. Dette kan faciliteres gennem digitale platforme, der understøtter fildeling, fil redigering, chat, videomøder og digital projektstyring

Her på siden kan du finde vejledninger i, hvordan du kan arbejde i grupper digitalt. Her vil være fokus på teknisk opsætning samt anbefalinger til god brug og anvendelse af de digitale løsninger, som AAU anbefaler.   

AAU tilbyder alle studerende og undervisere gratis abonnement til Microsoft 365 til alle styresystemer. På samme side finder du andre relevante guides og apps fra ITS

Vejledning findes her 

Følgende platforme anbefales i Microsoft  Office 365 version:  

 • Microsoft Teams 
 • Microsoft Sharepoint 
 • Microsoft Onedrive 
 • Word


Det er vigtigt at understrege, at de nedenstående løsninger anbefales, fordi de er en del af AAUs systemlandskab. Det betyder, at der vil være support fra ITS, men særligt at alt data, som ikke indeholder følsomme eller fortrolige oplysninger, kan opbevares på løsningen ift. gældende lovgivning (herunder f.eks. GDPR). 

Projektarbejde

 • +

  Rammesætning for samarbejde

  Det kan være hensigtsmæssigt at oprette en fælles platform for gruppen til at samarbejde, kommunikere og planlægge hele projektarbejdet samme sted.

  Vi vil anbefale at bruge apps, der er en del af AAUs Microsoft 365 abonnement, da de kan arbejde sammen som en helhed.
  Se mulighederne her

  Teams

  Microsoft Teams er en kommunikations- og samarbejdsplatform, der kombinerer videomøder, chat, fildeling og projektstyringsværktøjer. Platformen er velegnet som erstatning eller supplement for fysiske møder.

  Endvidere kan platformen understøtte projektarbejde og lette samarbejdet ved at samle mulighederne for online møder, skærmdeling, kommunikation og fildeling i gruppen.
  Der bliver automatisk oprettet en SharePoint til en Teamside.

  Teknisk opsætning her 

  Se evt. vejledninger målrette undervisere her 

  SharePoint

  Her kan du gemme og dele alle filer med dine gruppemedlemmer på en sikker platform, som du kan tilgå fra en browser. Alt hvad der arbejdes med på en SharePoint deles med de øvrige medlemmer af den pågældende SharePoint. Sharepoint er særlig anvendelig i større grupper (kursus- og seminarhold).

   

  OneDrive

  Som udgangspunkt et sted, hvor du har mulighed for at gemme og redigere filer i mapper direkte på AAUs server. Du kan også samarbejde i OneDrive med dine medstuderende, hvis hensigten kun er, at kunne arbejde og dele filer med hinanden.  

   

 • +

  Planlægning

  Planner

  I MS 365 app Planner kan man organisere og fordele gruppens arbejde i to do, doing og done.

  Se vejledning her 

 • +

  Skriveprocessen

  Word i Office 365

  Denne version af word understøtter samskrivning, kommentarfunktion og redigering i realtid, både i en web-baseret og en app udgave. Man kan invitere andre personer til samarbejde i enkelte filer eller i mapper.

  Se vejledning her 

 • +

  Dialog og interaktion

  I digitalt understøtte gruppearbejde kan det være en god idé at kombinere synkron (samtidig) kommunikation som f.eks. chat, videomøder og telefonsamtaler med asynkron (forskudt i tid) kommunikation f.eks. samskrivningsprogrammer, onlinefora, e-mail og sms.

  I asynkron kommunikation er det muligt for den enkelte deltager, at reflektere over og genlæse andre indlæg og selv have mere tid til at formulere og reflektere over sit eget standpunkt. Dermed kan den asynkrone kommunikation skabe forudsætninger for en forståelsesorientering og refleksiv tænkning forskudt i tid og rum.

  OneNote

  OneNote er også en del af MS 365 og en digital notesbog der kan opdeles i kategorier og sider Den kan deles med andre online i realtid.

   

 • +

  Informationssøgning

  På AUBs hjemmeside finder du mange vejledninger til at håndtere projektskrivning.

  Få et overblik her

  Her finder du vejledning specifikt til informationssøgning 

 • +

  Referencer

  Som studerende har du ved projektstyringen  brug for at holde styr på store mængder litteraturreferencer.

  Universitetet har et abonnement på  et onlinesystem, Refworks, der hjælper til at håndtere - litteraturreferencer. Når du skriver projekter og artikler kan du med RefWorks indsætte citationer og litteraturlister i dine dokumenter. RefWorks giver dig også mulighed for at dele referencer med andre.

  Læs mere her

 • +

  Empiri og indsamling af data

  Vi arbejder i øjeblikket på at finde løsninger og systemer, som studerende kan anvende ift. at indsamle empiri og data herunder personfølsomt data.


  Siden opdateres løbende. 

Vejledning

 • +

  Vejledning

  I Word Office 365 er det muligt at dele et dokumenter med din vejleder, så vejleder kan kommentere skriftlig direkte i dokumentet.
   

  Se vejledning til Word i Office 365:

  Du kan også invitere til et videomøde i Teams.

  Se vejledning til Teams:

   

Eksamen

AUB

 • +

  Aalborg Universitets Bibliotek (AUB)

  AUBs fysiske faciliteter er midlertidig lukket på grund af Corona lock-down. De holder dog åbent digitalt. AUB elektroniske samlinger er åbne, og personalet sidder derhjemme og er klar til at hjælpe online. Du kan komme i kontakt med dem således:

  Chatte på hverdage fra kl. 9-15:30

  Du kan enten bruge chatten, booke en vejledning eller et møde via Skype.

  Skrive eller ringe:

  Aalborg:

  aub@aub.aau.dk eller 9940 9400 (Mandag-torsdag kl. 9-17.30 + fredag kl. 9-15)

  Esbjerg:

  aube@aub.aau.dk eller 9940 7649 (Mandag-fredag kl. 9-15)

  København:

  aubcph@aub.aau.dk eller 9940 3858 (Mandag-torsdag kl. 9-16 + fredag kl. 9-15)

   

Ikke supporterede værtøjer (Anbefales til den erfarne bruger af værktøjet. Brug ellers anbefalede værktøjer)