Studenterproducerede videoer

Ønsker du at aktivere dine studerende, så er studerende producerede videoer en god mulighed. Når studerende leverer selvproducerede videoer, så er det muligt for dig som underviser at få et indblik i de studerendes forståelse af vanskelige begreber, arbejdsmetoder samt deres individuelle læringsproces. 

Ved at lytte til de studerendes formuleringer, kan du identificere, hvornår nøglebegreber og -sprog ikke bliver brugt korrekt og det muliggør en meget tæt kontrol af studerendes viden. Ligeledes er det muligt for de studerende at følge deres egen læring meget bedre og studerende producerede videoer lægger ydermere op til en god strategi når vanskelige spørgsmål skal identificeres, som kan bruge en ekstra diskussion på holdet. 

 • +

  Hvad skal du bruge?

  Ønsker du at komme i gang med studerende producerede videoer, så skal du sikre dig at de studerende har en smartphone, som kan bruges til formålet eller at det er muligt for dem at låne udstyr til videooptagelse. 

 • +

  Didaktiske overvejelser

  Det er væsentligt at du vælger et emne, hvor du tænker at det giver mening at tilbagemeldingen foregår gennem videoformatet. Typisk vil videoer, hvor et indblik i de studerende læringsproces eller en kort summering af et emne, fungere bedst. Der udover, så er det væsentligt at de studerende har nogle klare rammer for, hvad der forventes af dem i opgaven, såsom: 

  • Hvad er rammerne for videoerne?  
  • Hvor høj skal produktionsværdien være?  
  • Hvor lang skal videoerne være?   
  • Skal der bruges manuskript?  

  Disse spørgsmål kan alle simpelt besvares ved det gode eksempel, som du evt. selv optager, hvor du forklarer opgavens indhold. 

  En god tommelfingerregel er at videoernes længde bør være mellem 3 og 10 minutter. Underviser du et lille eller et mellemstørrelseshold, så er videoerne mulige at gennemgå som underviser. Den samlede mængde videoer fra de større hold kan være vanskellige at nå igennem. 

   

   

Studieaktiviteter